fbpx

Fraud Summit

FRAUD SUMMIT 2021, EP.4: FRAUDA ÎN ASIGURĂRI

Industria asigurărilor se află printre cele mai expuse riscului de fraudă, cele mai multe incidente regăsindu-se în asigurările auto.

Cel de-al patrulea panel al FRAUD SUMMIT și care a abordat tema fraudei în asigurări i-a adus pe scena evenimentului, fizic și via Zoom, pe Melania Korner și Florin Tătaru.

MELANIA KORNER este Director Daune Imperial Claims și corespondent Carte Verde pentru România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor, cunoștințe vaste și expertiză dobândită de-a lungul sutelor de cazuri procesate, Melania Körner este expert în mai multe ramuri ale industriei, de la daune Carte Verde -materiale și persoane-, investigații auto și non-auto, până la deschiderea dosarului/avizare a daunei, formularea plângerii penale și recuperarea daunelor și/sau costurilor externe de instrumentare de la făptuitor.

FLORIN TĂTARU este Specialist Asigurări Auto la UNSAR, cu o experiență de 18 ani în domeniul asigurărilor, din care 5 ani în underwriting asigurări auto, ocupând funcția de Șef Birou Asigurări Auto și 12 ani în managementul daunelor totale, regreselor și a rețelei de parteneri, ocupând funcția de Șef Birou. El s-a alăturat echipei UNSAR, în septembrie 2020, după ce în ultimii ani a activat în cadrul companiei GENERALI Romania.

Asigurările reprezintă o plasă de siguranță, atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice, a declarat reprezentantul UNSAR, în timp ce Melania Korner ne-a atras atenția asupra unor posibile dezechilibre, cu ajutorul cifrelor:

  • 69,649 persoane reprezentau forța de vânzări în asigurări în 2020.
  • 1,500 persoane erau implicate în activitățile de constatare, lichidare daună și antifraudă.
  • În ianuarie 2021 erau 667 de specialiști constatatori daună atestați, față de 992 în 2018.
  • În 2019 au fost avizate peste 350,000 dosare daună.

În plus, urmărind episodul de mai jos, veți afla:

  • Cum arată piața asigurărilor din România, potrivit ultimelor rapoarte ASF, de la numărul polițelor încheiate până la valoarea despăgubirilor acordate.
  • Cum arată efectul de domino pe care frauda îl are în industria asigurărilor.
  • Cum arată frauda în asigurări la nivel European, în 2017.
  • Ce înseamnă Carte Verde și cum funcționează acest tip de asigurare.
  • Care sunt cifrele publice lipsă din rapoartele asigurărilor din România.
  • Care este ponderea dosarelor de daună cu suspiciuni de fraudă și cite dintre acestea sunt respinse.
  • Care este valoarea despăgubirilor plătite în dosare cu suspiciuni de fraudă.
  • Cum identificăm dosarul cu suspiciune de fraudă.
  • Cum dovedim și combatem frauda în asigurările auto.
  • Care este rolul investigatorilor privați.

Metodele de fraudă în asigurări nu surprind prin inovație, ci mai degrabă rămân în zona clasică a fenomenului infracțional. Fraudele din această industrie pot fi foarte ușor de recunoscut, însă greu de demonstrat.

Prima ediție a FRAUD SUMMIT a fost organizată cu susținerea act Botezatu Estrade Partners, în calitate de Main Partner, alături de wall-street.ro și Kiss FM, Media Partners. Dacă îți dorești un business imun la fraudă, scrie-ne pe contact@spiaromania.com . Urmărește mai jos întregul episod în format audio și video sau pe oricare dintre platformele:

» Anchor FM: https://anchor.fm/businessimunlafrauda/episodes/4–Frauda-n-ASIGURRI-FRAUD-SUMMIT-2021-EP-4-e1cpu80

» Spotify: https://open.spotify.com/episode/18dgRmYdPUSzPrlVrntDXQ?si=5iPp0buJTmGQLMEwVhSC8w

» YouTube: https://youtu.be/qE5baX9Sluc

Ascultă episodul 4 AICI:

Urmărește episodul 4 AICI: